Els seminaristes de Sant Feliu de Llobregat i Barcelona inauguren el nou curs acadèmi 2016-2017
Cares d’il·lusió i converses a l’espera sobre que oferirà el nou curs als seminaristes de Sant Feliu i Barcelona que ahir inauguraven aquesta nova edició 2016-2017. Ho van fer en presència de l’arquebisbe de Barcelona Mons. Joan Josep Omella i del bisbe de Sant Feliu de Llobregat Mons. Agustí Cortés, que van assistir expressament per l’ocasió.
Eixos del nou curs
El rector del seminari Mn. Josep Maria Turull va obrir la sessió marcant els eixos fonamentals que regirant aquest nou període acadèmic. D’una banda, tancar l’Any Jubilar, que ha de ser “un entrenament per introduir la misericòrdia en el dia a dia dels futurs preveres” i, també, la clausura del setè centenari de la mort de Ramón Llull. D’altra banda, va destacar l’estudi amb profunditat l’Exhortació apostòlica l’Amoris Letitzia que els servirà en el seu magisteri pastoral, i paral·lelament, anar aplicant el que demana l’encíclica Laudato Sí.
Comiats i noves incorporacions
Turull va donar la benvinguda als nous seminaristes, dos de Sant Feliu i cinc de Barcelona, així com el nou formador Mn. Joan Pere Pulido, que substituirà a Mn. Serra que després de 25 anys s’acomiada. Tots van fer-li una gran ovació en agraïment a aquests anys.
“Què vols de mi Senyor”
En total, seran 34 seminaristes als quals, tant el rector, com el bisbe de Sant Feliu i Omella van dedicar unes paraules. Van demanar-los una bona cooperació i fraternitat entre les dues diòcesis. Omella per la seva banda va recordar-los la seva disposició cap a Déu. “Heu firmat un xec en blanc, i Déu t’ha dit vina amb mi, i tu has dit què vols de mi Senyor”, va dir-los Omella. Un xec que els demana, segons l’arquebisbe, treballar en l’àmbit intel·lectual, humà, espiritual i pastoral cada dia per anar progressant.
Conversa secreta amb Jesús
Després de la reunió inicial, es va celebrar una Eucaristia en família que va presidir l’arquebisbe de Barcelona. L’homilia, va anar a càrrec del bisbe Cortés que va recordar el més important durant els anys de formació: aquella conversa que es manté “d’amagat” amb Jesús, que al final esdevé “el resum o el compendi dels anys dins el seminari”.
Aquest any, un jove de la nostra parroquia, ha començat el curs en el Seminari de la nostra diócesis. Després d’haver estat durant vuit anys als Seminaris missioners ‘Redemptoris Mater’ de Helsinki i Ourense, i d’un discerniment vocacional en aquest últim any, es prepararà per acabar els estudis al Seminari Conciliar. Amb gran goig la nostra parroquia cel.lebra aquest do vocacional d’un membre de la nostra comunitat.