Aspectes carmelites: El Discerniment

Estimats germans, torna a sortir en el full un altre Aspecte de la nostra Espiritualitat Carmelita y com sempre coincideix amb un temps fort de la litúrgia de l’Església, en aquest cas a la Quaresma.

                L’aspecte que us exposo en aquest full informatiu es el Discerniment, es un element molt important en qualsevol moment de l’any, però té un ressò especial en aquest temps de Quaresma que estem, -donat que el to de viure lluitant en vèncer les temptacions que veiem que Jesús venç a l’Evangeli i amb l’ús de les armes que tenim per guanyar-les, com són la Pregària, el Dejuni i la Almoina,- el necessitem especialment per veure-les i sortir vencedors amb l’ajuda de Déu.

                El discerniment com deia Casià es molt important; “sense el carisma del discerniment cap virtut pot romandre ferma fins al final; ell es mare i guardià de totes les virtuts” o la regla carmelita quan diu en el capítol 24; “Si algú va més enllà d’allò que es manat, el senyor quan torni, el recompensarà; no  obstant això que practiqui la virtut del discerniment , perquè és ella la que modera les virtuts.”

                Discernir per tant, es desprès d’invocar l’Esperit Sant, dipositar la nostra vida sobre el cedaç de l’Evangeli, agitar-la i veure que es cola i que no. Una vegada feta l’operació no es tractar de quedar-se contemplant l’operació que hem realitzat, si no de distingir, seleccionar, diferenciar, depurar i elegir. Però el discerniment no es només saber, per conèixer. Es per decidir. No es pot descobrir la veu de Déu y no optar. Es tracta de descobrir la veu de l’Esperit , entre les diverses veus, per sintonitzar amb ella en quelcom precís.

                La senyal més reveladora de que no tot ve de l’Esperit es si la mirada es torna sempre a nosaltres, a la nostra satisfacció. L’art de la persona espiritual serà doncs descobrir els enganys de l’enemic per créixer en la vida espiritual en una adhesió cada vegada més plena a Crist, en la manera de pensar, sentir, voler i obrar. Per aquesta missió ens ajuda moltíssim la nostra comunitat ó Parròquia.

                Que la Mare de Déu del Carme i Sant Josep, patrona i protector de l’orde Carmelita, intercedeixin per nosaltres per que tinguem bon discerniment i bona Quaresma.

                                                                                                              P. José López Villalba. O.Carm     

DEJA UNA RESPUESTA

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.