Semana de la Palabra

Esta semana pasada la diócesis de Barcelona celebró la Semana de la Palabra, y nuestra parroquia se sumó a esta iniciativa de dar a conocer la Palabra del Señor, presente principalmente a través de la Escritura. Para remarcar la importancia de la Palabra en la vida cristiana, y como acción evangelizadora para darla a conocer, se repartieron numerosos libros de los ‘Evangelios’ de manera gratuita.

La Bíblia, un llibre que ha traspassat els temps i les cultures

En el mig segle transcorregut des de l’acabament del Concili Vaticà II, s’han produït avenços extraordinaris en l’escolta de la Paraula, cosa que ha ocasionat prograssivament que el poble cristià s’hagi fet seva la Paraula de l’Evangeli. Segons ha assegurat el Dr. Armand Puig, “la Bíblia és un text viu, arrelat, amb una capacitat extraordinària de traspassar els temps i les cultures”.

L’Església catalana ha fet passes molt importants en el tema bíblic i amb la celebració d’aquesta setmana es pretén que “la Bíblia sigui una companya de viatge habitual de moltes persones ja que és un text inspirador”, a més de ser un un “arsenal de símbols” molt potent en qualsevol cultura on ha entrat, segons les paraules del Dr. Puig.

La Setmana de la Bíblia

És una iniciativa proposada pels bisbes catalans, que s’activa des de parròquies, comunitats, arxiprestats i diòcesis. També es mourà en els terrenys eclesials –la Bíblia a la litúrgia, a les catequesis, a les escoles, a la pregària personal- i cultural, com la Bíblia i l’art, la literatura, el teatre, la música i el cinema, entre d’altres.

Totes les activitats de la Setmana de la Bíblia estan promogudes per l’Abadia de Montserrat, l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l’Editorial Claret i Ràdio Estel – Catalunya Cristiana.

http://www.esglesiabarcelona.cat/node/9403

DEJA UNA RESPUESTA

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.