Jornada diocesana de pregària per la pau

Barcelona, 3 de setembre de 2013

 

Als preveres, diaques, religiosos, religioses, laics i laiques, membres del Consell Pastoral Diocesà i dels consells parroquials i arxiprestals, escoles cristianes, mestres i professors de religió, dirigents de moviments, associacions i altres entitats diocesanes

Benvolguts i benvolgudes, Déu vos guard,

El Papa Francesc en el seu parlament a l’Àngelus del diumenge passat 1 de setembre, va parlar amb molta claredat i rotunditat sobre la guerra i la pau, i va demanar, especialment davant del que està succeint a Síria, que treballem per la pau. Va afegir que “amb totes les meves forces demano a les parts en conflicte que escoltin la veu de la seva consciència, que no es tanquin en els propis interessos, sinó que vegin en l’altre un germà i que emprenguin amb valentia i decisió el camí de l’encontre i de la negociació, superant la confrontació cega”.

La pau és un do de Déu i cal demanar-la al Príncep de la Pau. Per això el Papa Francesc ha decidit convocar tota l’Església el proper 7 d’aquest mes, vigília de la Nativitat de Maria, Reina de la Pau, a una jornada de dejuni i de pregària per la pau a Síria, a l’Orient Mitjà i a tot el món.

Coincidint amb la trobada de pregària i de penitència que el Papa celebrarà a la Plaça de Sant Pere el dia 7 de setembre al vespre, invito els diocesans a trobar-se en la celebració de l’Eucaristia i en la vetlla de pregària que se celebrarà a la Catedral de Barcelona el dissabte, 7 de setembre, de les 19 h. a les 21 h. Convido, doncs, tots els pastors de les parròquies i comunitats a demanar als seus fidels a unir-se el proper 7 de setembre al dejuni i a la pregària, organitzant, també si s’escau, un acte comunitari.

La Delegació diocesana d’ecumenisme i relacions interreligioses de l’arxidiòcesi organitza una trobada interreligiosa de pregària per aquestes intencions el dissabte, 7 de setembre, a les 12 hores, a l’església de Sant Pau del Camp, de Barcelona.

Em plau molt agrair-vos la vostra col·laboració i la vostra participació en aquests actes per tal de demanar insistentment a Déu la pau, seguint la invitació del nostre estimat Papa Francesc.

Amb una salutació molt cordial,

+ Lluís Martínez Sistach

Cardenal Arquebisbe de Barcelona

 

 

DEJA UNA RESPUESTA

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.